Ska göra en tårta till på lördag som ska vara glutenfri. Så jag var tvungen, redan idag, att testbaka en botten jag hitta recept på! Och kan säga att den blev KANON! Vilket recept!! Ska fortsätta baka denna botten till alla mina tårtor även om den inte behöver vara glutenfri!! 
Och så klart måste jag dela med mig av detta recept: 

4 ägg
2 dl socker 
2 dl potatismjöl 
1,5 tsk bakpulver  

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en rund form (22cm) med löstagbara kanter. Smörj, och bröa formen med potatismjöl. 
Vispa äggen poröst, till en vit-gul fluffig konsistens. Blanda potatismjöl och bakpulver och sikta ner det lite i taget samtidigt och du rör om lite försiktigt. Se till så allt blandas. 

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. 
Låt svalna något innan man lossar kanterna. Låt kallna. Dela botten i 3 delar. 
Sedan är det bara att fylla och garnera efter smak! 
Lycka till ! :) 



1 kommentarer

belle

31 Oct 2013 13:02

Har sett att många gör botten på just potatismjöl men aldrig provat! Visserligen är jag lat å köper... men detta måste testas!! Om inte annat lär vi inom sinom tid göra ngra tårtor ihop... ;-)

Svar: Jag har också varit lat å köpt ;) men nu när jag blev tvungen att göra en glutenfri så testade jag det här. Och det vart ju helt super. Så enkel att skära ut dom tre bitarna sen! :D
Emma Strömberg

Kommentera

Publiceras ej